Review: Bullwhip 500 by Decathlon

Review: Bullwhip 500 by Decathlon

Tijdens mijn vakantie in Bramberg Oostenrijk heb ik dit board van Decathlon mogen testen. In deze review beschrijf ik mijn bevindingen over dit board.

Decathlon beschrijft de Bullwhip 500 als een ALL MOUNTAIN, wat betekent dat dit snowboard voor vele terreinen geschikt is, maar niet is gemaakt om bijvoorbeeld te freestylen in een funpark. Dit board is hierdoor minder geschikt om te springen of de funparks mee in te gaan. De randen van het board zijn bijzonder te noemen. Deze hebben namelijk geen ronde maar hoekige randen. Dit is zowel aan de tip (voorkant) als de tale (achterkant) zijde.

 

Tijdens mijn vakantie in Bramberg Oostenrijk heb ik dit board van Decathlon mogen testen. In deze review beschrijf ik mijn bevindingen over dit board.

Decathlon beschrijft de Bullwhip 500 als een ALL MOUNTAIN, wat betekent dat dit snowboard voor vele terreinen geschikt is, maar niet is gemaakt om bijvoorbeeld te freestylen in een funpark. Dit board is hierdoor minder geschikt om te springen of de funparks mee in te gaan. De randen van het board zijn bijzonder te noemen. Deze hebben namelijk geen ronde maar hoekige randen. Dit is zowel aan de tip (voorkant) als de tale (achterkant) zijde. Naar eigen zeggen is dit gedaan om het board hierdoor meer geschikt te maken voor het carven. Zelf vond ik bij hele scherpe bochten dat hij te snel blijft

Bij dit board zijn de scherpe kanten erg belangrijk. Aan het einde van mijn week merkte ik dat de kanten minder scherp waren en daardoor bochten ook minder goed te maken. Uiteraard ligt het ook aan je manier van snowboarden. Ik merkte dit bij het carven.

Het board heeft aan de binnenkant een houten laag. Deze laag is goed te zien wanneer je de onderkant van het board bekijkt.  De merknaam Wed’ze is transparant gemaakt waardoor je het hout aan de binnenkant kan zien. Erg gaaf!

Het design van de bovenkant van het board straalt moderne groene houten look uit. Persoonlijk vind ik dit erg gaaf en loopt het ook mooi over naar de bindingen.

 

Bullwhip 500 bovenzijde

Bullwhip 500 onderkant

De bindingen

De bindingen die bij dit board komen zijn van uitstekende kwaliteit. Duidelijk is te zien dat deze bindingen kleine intuïtieve scharnieren hebben zodat deze gemakkelijk in vele posities kunnen bewegen. Dit maakt het per ongelijk kapot trappen al een heel stuk lastiger en slijt het ook veel minder snel. Geweldig systeem!

Tot slot

Het board is zowel voor beginners als de meer ervaren snowboarders goed te gebruiken. Vraag jezelf wel af van tevoren wat voor type boarder je bent. Houd jij van snelheid en mooie bochten? Dan past dit snowboard bij jou.

Algehele beoordeling

Flexibiliteit: 7,5

Design: 8

Prijs/kwaliteit: 8,5

Eindcijfer: 8

 

Bekijk ook onze review over de uitermate lichte snowboardschoenen die ik in combinatie met dit board heb gebruikt.