Tips voor het kiezen van een snowboard

Tips voor het kiezen van een snowboard

Het kiezen van een snowboard is erg lastig en je weet niet waar je moet beginnen en waar je op moet letten. En aangezien dat er zo veel keuze is maakt het nog moeilijker.

De eerste vraag die je je zelf moet stellen in wat wil je doen met jouw snowboard? Dit is misschien wel de belangrijkste punt bij het kiezen van het juiste snowboard. En hoelang wil je er mee doen en op welk niveau snowboard je? Goede snowboards hoeven niet heel duur te zijn. Veel ervaren snowboarders schaffen om de zo veel tijd een nieuwe of tweede board erbij. Ben je een beginner? En weet je het eigenlijk nog allemaal niet dan kies je voor een all mountain board.

 

De tweede stap is hoelang ben je en wat is je gewicht. En in Nederland hebben mensen vaak grote voeten dus dat zijn punten waar je op moet letten. Over het algemeen is het prima als je snowboard tussen je schouders en je neus zit. En voor freestylers is het beter om hem wat korter te nemen. Ook belangrijk als je grote voeten hebt dan moet je ook een breed board kiezen. Want je voeten mogen niet over de randen van je board zitten. Want anders zal je blijven steken in de bocht.

 

Bij wintersport is niet alleen een board belangrijk maar ook warme kleding en een warme jas. Zorg altijd dat je voldoende thermo kleding hebt. Maar ook een goede winterjas die comfortabel zit maar je ook lekker warm houdt. Ook is het slim om een waterdichte jas te nemen. Want mocht het sneeuwen dan blijf je droog maar ook als je valt dan kom je toch in aanraking met vocht maar door dat je jas waterdicht is blijft die droog. Kijk op de bosmenshop.nl zo heb je een hippe winterjas.